War Memorial & Parking Deck Expansion

Our Richmond office was awarded the concrete services contract for the Virginia War Memorial expansion project. The $26 million expansion project will add 26,500 square feet in educational facilities, administrative office space and a lecture hall, a second shrine. Donley’s scope includes slab-on-metal deck for this building expansion.

The parking deck will add on roughly 170 spaces, more than tripling the memorial’s parking capacity, with two underground levels and a third above ground. Donley’s scope includes cast-in-place foundations, walls, columns, slab-on-grade, stairs, and post-tension cable elevated decks. The memorials entire expansion is set to finish in late spring or early summer 2019.

Henry Street Parking Decks

Donley’s was the Design/Builder for these two 5-level precast parking decks located on VCU’s Monroe Park Campus. The decks encompass approximately 279,400 sq. ft. and provide 761 parking spaces for faculty, staff, and students.

The university accepted the Donley’s team’s alternate proposal which featured side ramps, versus the RFP’s center ramp design. This design offers improved wayfinding for the users of the parking deck while also providing increased capacity over the RFP’s stated minimum of 750 spaces – without a noticeable increase in footprint or square footage.

The parking decks utilize thin-set brick, precast elements, entrance canopies, and punched out window openings to give the façades a more building-like appearance, helping it blend in with the campus’s existing architecture, as well as the adjoining historic neighborhood. The east parking deck is LEED Silver certified.

campbell-hall-day

Campbell Hall Expansion & Renovation

This project provided much needed space for the School of Architecture’s programs, while also serving as a tool to educate students in responsible building and the incorporation of technology with design.

The South Addition was designed by William Sherman, Associate Professor and former Chair of the Department of Architecture and Landscape Architecture. The 7,620 sq. ft. addition provides 26 new faculty offices, as well as conference rooms, review rooms, and a faculty research studio. This portion of the project also included the renovation of a portion of the existing south wing. As part of the renovation, the existing south stairwell was enclosed and a large landing between floors was fitted with an inverted sundial, a sliver of light, measuring the hours and the seasons.

The East Addition was designed by W. G. Clark, Professor of Architecture, and consists of a tall, thin 6,810 sq. ft. mini-tower that serves as the new face of the school. The design incorporated a new lower level entry and reception hall that features review and exhibit areas.