Student Union

Donley’s Concrete Group has begun work on a 9.8-million-dollar project with over 15,000 cyds of concrete. The project will be working for a joint venture team consisting of TA Loving and Barnhill. The finished student union will measure 209,000 sq. ft. and include a 700-space parking deck adjacent to the union. The concrete portion of this project consist of pile caps, foundation walls and elevated cast in place decks.

Mentor Medical Campus

This new ambulatory, diagnostic, testing, and surgery facility, designated as the Mentor Medical Campus features the single-story Diagnostic & Testing and Ambulatory Surgery Pavilion. The facility houses patient exam rooms, a radiology room, and four operating rooms with patient pre-op and post-op areas. Also included in the project was a two-story Physicians Pavilion that houses physician office suites.

Site development included:

  • access roads from the main thoroughfares
  • inner ring circulation drives
  • vehicle parking lots
  • building service court with truck docks
  • a storm water retention basin

All underground utility services were sized and located for future extension as part of a planned campus expansion.

Tinkham Veale University Center

This Northeast Ohio project has united the Case Western Reserve University campus—a campus long perceived as split due to its location on two sides of a major thoroughfare in Cleveland’s University Circle. The “Tink” is centrally located on the campus, providing students a 24/7 gathering place, a home for student organizations, a jumping-off point for campus tours, as well as a community gathering space. With input from students on the design, the facility houses student organization offices, a dining area, a media wall with interactive digital display, a lounge, a separate restaurant/bar open to the public, a 9,000 sq. ft. multipurpose ballroom, classrooms, and a variety of conference spaces.

The shape of the 89,000 sq. ft., two-story building is a mix of horizontal, wedge-like shapes that stretch in three directions and sloping green roofs rising out of the ground which create an outdoor amphitheater and social gathering spaces. Designed to exceed the University’s required LEED Silver standards, sustainable elements include a live roof, recycled carpet tiles and terrazzo flooring, radiant floor heat, chilled beams, and a double-glass curtainwall that reduces energy use through an innovative engineering system, while helping to maintain interior temperatures.

Serving as the construction manager on this project, Donley’s had the opportunity to work with architect Perkins + Will to construct this modern 21st century collegiate hub on a site that at first glance appeared quite large, but was actually constrained in all four directions. Additionally, a large green space covering an underground parking garage adjacent to the site was unusable for construction equipment traffic and materials laydown, but had to remain accessible to students throughout construction for outdoor activities. Undocumented underground utilities and steam tunnels dating back to the 1920’s also added to the intrigue of constructing this progressive expression of higher education architecture.

Donley’s also self-performed the foundations and building concrete package for the project.


The LEED registered project features a live, green roof, FSC certified wood panels, recycled carpet tiles, recycled glass terrazzo floor, structural steel with recycled content, chilled beam cooling system, radiant heat flooring system, double glass curtainwall with passive air system, and an automated, solar-intelligent shade system.

Exploratory Hall Expansion & Renovation

This project consisted of the renovation of the existing 100,000 sq. ft. Exploratory Hall and a 55,000 sq. ft. addition for occupancy by the College of Science (COS).

The four-story addition houses class laboratories for the Biology, Atmospheric Oceanic and Earth Sciences, and Environmental Science and Policy departments and is composed of 20 wet laboratories, lab support/preparation space, a shared testing center, and areas for scientific collections. A greenhouse and mechanical penthouse are located on the flat roof of the addition.

The existing five-story building was renovated and updated to accommodate academic departments, computational and dry laboratories, department offices, university classrooms, lecture halls, and gathering spaces. The front of Exploratory Hall was enhanced with an enlarged entrance plaza that ties in with the main entrance for the new addition.

This project is LEED registered.

Treatment-Room

Cancer Center

Located on Lake Health’s Mentor Medical Campus, the Cancer Center functions as an adjunct to the primary health care complex and was constructed contiguous to the Ambulatory Care & Surgery Center (also constructed by Donley’s). The cancer treatment facility provides radiation therapy, chemotherapy, and medical oncology utilizing: 

  • two linear accelerator vaults
  • a simulator room
  • examination and treatment rooms
  • a day hospital for chemotherapy treatment